Over ons
Over ons
Welk laserbescherming er dient gebruikt te worden is afhankelijk van de soort en hoeveelheid straling die er vrijkomt.
Welk laserbescherming er dient gebruikt te worden is afhankelijk van de soort en hoeveelheid straling die er vrijkomt.
Onze producten zijn 100% gebruiksvriendelijk
Onze producten zijn 100% gebruiksvriendelijk
Neem voor meer informatie gerust een kijkje tussen de veel gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.
Neem voor meer informatie gerust een kijkje tussen de veel gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.
Laserveiligheidsramen van mineraalglas
Onze fabricage-expertise gedurende het hele proces stelt ons in staat om hoogwaardige en betrouwbare producten te garanderen, evenals advieskennis en een persoonlijke service. Mineraalglas en kunststof laserveiligheidsvensters zijn een van de drie belangrijkste productassortimenten van het laservisieportfolio van laserveiligheidsproducten. De belangrijkste toepassingen voor laserveiligheidsvensters zijn de integratie in machinebehuizingen of binnen de laserbescherming voor grote oppervlakken, zoals cabines of paneelafsluitingen.
Bescherm uw gezondheid
laservision laserveiligheidsbrillen
De algemene term “laserlicht” kenmerkt het elektromagnetische spectrum tussen 150 nm en 1 mm. Preciezer gezegd bestrijkt het het hele bereik van harde UV tot het infrarode “licht”. Dankzij de modernste technologieën kan het uitgezonden optische vermogen van één laserbron meerdere kW (> 1000W) bereiken. Door zijn fysische eigenschappen kan laserlicht worden gefocusseerd tot vermogensdichtheden (= vermogen per gebied) die hoog genoeg zijn om weefsel, metaal of keramiek te smelten of te verdampen. Op medisch gebied wordt laserstraling gebruikt om tatoeages te verwijderen of om menselijk weefsel te snijden.
laservision mineraal glas en kunststof laserveiligheidsvensters
Meest gestelde vragen
Uiteraard repareert laservision haar eigen frames en vervangt ze beschadigde filters. Neem voor details contact op met laservision of een van onze klantvertegenwoordigers per telefoon, fax of mail.
Het verschil zit in de weerstandstijd van het filter tegen een directe laserhit in relatie tot het gespecificeerde beschermingsniveau en de energie- of vermogensdichtheid van de laser. De Europese wetgeving (EN 207) schrijft voor dat een filter onder gedefinieerde omstandigheden 10 seconden (continue golfmodus) of 100 pulsen (pulsmodus) een directe treffer van de laser waarvoor het ontworpen is, moet weerstaan. Als er geen filter beschikbaar is dat aan deze eisen voldoet, citeren we (op basis van de EN 60825) een filter dat deze eisen zo dicht mogelijk benadert. Dit betekent dat de optische dichtheid (OD) altijd correct is, maar de weerstandstijd van 10 seconden / 100 pulsen kan niet worden gegarandeerd
Dit heeft te maken met de weerstandstijd die het filter tegen een voltreffer kan weerstaan. Het is noodzakelijk om de schadedrempel te berekenen – dit is de hoogste waarde die het materiaal kan weerstaan. De eenheid is vermogen of energiedichtheid, d.w.z. het vermogen of de energie per vierkante meter. Voor deze berekening is de pulsenergie of het gemiddelde vermogen van de laser en het straaloppervlak nodig. Zonder de diameter is het niet mogelijk om het bundeloppervlak of de energie- of vermogensdichtheid te berekenen. Daarom is het onmogelijk om te weten wat het filter moet weerstaan bij een directe laseraanval.
De laserstraal zelf is niet te zien; wat kan worden gezien door de zichtbare lasergolflengte is meestal de plek waar de laserstraal een object raakt of wat verstrooid licht van stof in de lucht. Laserveiligheidsbrillen worden meestal ontworpen als brillen met volledige bescherming (EN 207). Dergelijke filters beschermen tegen laserstraling van de gespecificeerde golflengte of golflengtebereiken en absorberen of reflecteren de bundel volledig. Zo is de straalspot zelfs van zichtbare laserstraling niet meer zichtbaar. Als het nog steeds zichtbaar is, zou dit betekenen dat het beschermingsniveau van de bril niet hoog genoeg is, of dat er secundaire straling (op een andere golflengte) wordt gegenereerd. Controleer zorgvuldig of de markering van de laserveiligheid
brillen passen bij de eisen van de laser.
De bescherming van zorgvuldig geselecteerde brillen blijft stabiel wanneer deze door de laser wordt geraakt gedurende een periode van minimaal 10 seconden en 100 pulsen onder gestandaardiseerde omstandigheden. Desalniettemin is het in geen geval raadzaam om direct in de straal te kijken.
Zet uw laserveiligheidsbril nooit neer als u met lasers boven klasse II werkt. Hiervoor zijn zogenaamde uitlijnglazen verkrijgbaar (alleen volgens EN 208 voor 400 – 700 nm). Deze filters zijn geschikt voor het uitlijnen van lasers die gevaarlijke straling uitzenden in het zichtbare spectrale bereik. Uitlijnfilters absorberen of reflecteren de laserstraling niet volledig. De straling wordt alleen gereduceerd tot waarden onder de 1mW voor continue golflasers (zie laserklasse 2). Er moet voor worden gezorgd dat het gemiddelde vermogen van de laser het vermogen (R – beschermingsniveau) dat op de bril is aangegeven niet overschrijdt.
Een laserveiligheidsbril is ontworpen om uw ogen te beschermen tegen een onbedoelde directe aanraking van de laserstraal. Ze zijn niet ontworpen voor langdurige of intra-beam laserkijkomstandigheden. Een goed geselecteerde bril beschermt u onder gestandaardiseerde omstandigheden tegen direct in de laser kijken, maar alleen gedurende minimaal 10 seconden / 100 pulsen.
De kleur van absorptiefilters kan niet willekeurig worden gekozen, maar hangt af van de golflengte waartegen de filters beschermen. Ter bescherming tegen golflengten in het UV-gebied of het lager zichtbare (blauwe straling) wordt meestal een geel of oranje filter aangeboden. Een rood filter wordt meestal gebruikt om te beschermen tegen golflengten in het groene gebied. Houd er rekening mee dat u een bril niet op kleur mag selecteren. Zorg er altijd voor dat de opgegeven of beschikbare bril overeenkomt met de eisen van uw laser.
Zuiver gecoate filters (interferentiestructuur op heldere ondergronden), hebben geen invloed op de kleurherkenning en hebben bovendien een hoge daglichttransmissie.
Voordat deze vraag kan worden beantwoord, moet u de specifieke vereisten van uw nieuwe laser bepalen (golflengte, operationele parameters, kijkomstandigheden, enz.) En het beschermingsniveau berekenen volgens de norm EN 207/208. Als deze parameters bekend zijn, controleer dan of de markering op uw bestaande bril overeenkomt met deze vereisten. Bij twijfel kunt u ons bellen. Wij voeren de berekening en controle voor u uit.
Let op: Het onnadenkend gebruik van een laserveiligheidsbril voor een andere toepassing (andere golflengte of ander vermogen / energie dan eerder berekend) kan leiden tot verlies van uw gezichtsvermogen.
De straling die voor mensen zichtbaar is, ligt tussen 380 en 780 nm (de exacte limieten verschillen per persoon). Om alle lasers te bedekken, heb je een materiaal nodig dat geen straling doorlaat voor zichtbare straling, wat betekent dat het volledig zwart is. Als je alle zichtbare straling blokkeert, zijn de enige resterende golflengten onzichtbaar voor het menselijk oog. Als u in dit gebied meerdere lasers heeft, is het nodig om meerdere brillen te gebruiken.
Maar zelfs als u niet alle golflengten volledig wilt blokkeren of ‘slechts een paar golflengten’ wilt bedekken, kan de bril te donker zijn. Gewoonlijk neemt de bescherming in een materiaal langzaam spectraal toe totdat het het vereiste beschermingsniveau bereikt bij een gegeven golflengte. Dit betekent dat het niet alleen de vereiste golflengte dekt, maar ook gebieden eronder en erboven (met lagere optische dichtheid). Daarom, als u verschillende golflengten in het zichtbare spectrum wilt bestrijken, zullen de optische dichtheidscurves elkaar overlappen, wat resulteert in donkere filters of glazen.
De term ’klasse 4’ is de laserclassificatie volgens EN 60825-1 en ANSI Z136.1. Klasse 4-aanduiding betekent dat dit een gevaarlijke laser is en dat de uitgezonden straling een oog-, huid- en brandgevaar oplevert. Wanneer u met deze laser werkt, is een laserbril verplicht. Deze classificatie bevat echter geen informatie over de golflengten of de vereiste beschermingsniveaus waartegen de bril moet beschermen.
Voor deze en andere laserveiligheidsvragen kunt u de helpdesk laserveiligheid bellen en een vertegenwoordiger zal u helpen. De vertegenwoordiger kan u ook helpen bij het kiezen van de juiste veiligheidsbril voor uw procedures.